Naš tim

Anja Melcher, prof.

Centar Cjelovitost  osnovala sam iz ljubavi prema čovjeku i njegovim nevjerojatnim potencijalom za rast, razvoj i iscjeljenje. Ostvarenje vlastitih potencijala moguće je uz uvažavanje cjelovitog pristupa rastu i razvoju kojeg koristimo u radu. Cjelovitost je mjesto gdje možete biti to što jeste, gdje će vas čuti i na stručan i podržavajući način pristupiti vašoj problematici.

Rođena sam 1978. u Mostaru. Oduvijek me zanimala priroda ljudskih odnosa, ljudskih odabira i ponašanja.

Nakon obrazovanja na Sveučilištu u Zagrebu i stečenog zvanja profesorice sociologije i kroatologije, upisala sam studij Gestalt psihoterapije. Taj je studij u potpunosti promijenio moj pogled na život i vlastite mogućnosti. Diplomirana sam gestalt psihoterapeutkinja. Trenutno završavam studij Propedeutike psihoterapije.

Rast, razvoj i ostvarivanje vlastitih potencijala teme su koje me nadahnjuju i pokreću, profesionalno i privatno.

Budući da se rađamo s nevjerojatnom gorljivošću i sposobnošću učenja, važno je da tijekom života održimo živom tu motivaciju. Najbolji način da to ostvarimo jest da pronađemo tko stvarno jesmo, što volimo i u čemu smo dobri.

To su teme u koje vjerujem i koje me inspiriraju u radu. Sve navedeno me i potaklo da pokrenem Cjelovitost, mjesto na kojemu odraslima, djeci i mladima pomažemo osvijestiti njihove snage i potencijale, kao i blokade koje ih sputavaju.

U radu koristim principe Gestalt psihoterapije. To je moćan egzistencijalno/eksperimentalni oblik terapije koji naglašava osobnu odgovornost, fokusirajući se na kontakt i svjesnost u sada i ovdje. Kroz ovakav pristup rada pojedinac postaje svjestan vlastitih blokada što ga čini slobodnim za nove izbore i nove oblike ponašanja, prvo u sigurnim uvjetima terapijskog odnosa, a zatim i u vanjskom svijetu.

Programi rada su različiti i uvijek prilagođeni individualnim potrebama korisnika. Bilo da je riječ o usvajanju vještina, tehnika, različitih metoda učenja ili psihoterapijskom radu, uvijek mi je važno upoznati živu osobu i doista je čuti. Tek tada program mogu prilagoditi njenim stvarnim potrebama.

Suradnice:

Barbara Tomašić

psihologinja i gestalt psihoterapeutkinja

Ana Šimić

socijalna radnica i savjetovateljica

Sample Text

Novi ciklus radionica: „Razvoj otpornosti u suočavanju sa svakodnevnim izazovima“

U kontekstu svakodnevnih izazova s kojima se danas svi suočavamo ono što često vidimo su posljedice poput: stresa, različitih psihosomatskih ili autoimunih bolesti, nedostatak motivacije u obavljanju posla, nezadovoljstvo odnosima, ...
Saznaj više

Vrijeme je za redizajn ljubavnih odnosa

Uslijed smo razdoblja u kojemu ljubavni odnosi doživljavaju promjene. Potonje konstatiraju i brojni sociolozi komentirajući sve veći broj prekinutih brakova. Razloge, naravno, ne valja tražiti samo u pojedincu. Brojkama doprinose ...
Saznaj više

Poznajete li dijelove svoje ličnosti?

Ponekad proces samoprihvaćanja ne ide najlakše. Iako znamo da je za nas ljekovito pružiti samom sebi podršku, katkada to jednostavno ide teško ili izostaje. Nekada naš um nalikuje na bojište ...
Saznaj više

Zašto se uoči blagdana javljaju depresije?

Često možemo čuti da je vrijeme zimskih blagdana najsretnije doba godine. Idealna prilika za radost i zahvalnost te druženje s obitelji, prijateljima i kolegama. Ipak, prema podacima američkog Nacionalnog instituta ...
Saznaj više

Prijava na newsletter

* obvezna polja