Roditeljstvo – upravljanje neugodnim emocijama i stresom

Potaknuti zahtjevnošću roditeljske uloge danas osmislili smo program koji će roditeljima pomoći nositi se s neugodnim emocijama, stresom i svakodnevnim izazovima na zdrav i podržavajući način.

Roditelji su najznačajnije figure u djetetovom životu. Odgajaju dijete sa svim onime što jesu, stoga je briga o emocionalnom zdravlju roditelja izrazito bitna. Ako ih ne osvijestimo, destruktivne obrasce ponašanja, koje smo mogli naučiti tijekom vlastita odrastanja, preslikat ćemo na djecu.

Ovaj program roditeljima pomaže da postanu svjesni vlastitih mehanizama ponašanja, osjećaja i potreba, kako u ulozi roditelja, tako i izvan nje.  Iskustveno, ovim programom, obrađujemo teme razumijevanja roditeljskog stila i  obiteljske dinamike, svjesnosti, kontakta, postavljanja granica, upravljanja neugodnim emocijama, odgovornosti i izbora.

Cilj je radionica da roditelji bolje upoznaju sebe, osvijeste vlastite psihološke procese i obrasce ponašanja, nauče ostvariti bolji kontakt s djecom i članovima obitelji te kompletiraju nezavršene poslove koji se vjerojatno odražavaju i u njihovoj ulozi roditelja. Nedovršeni poslovi u gestalt teoriji  predstavljaju potrebe koje nisu zadovoljene. Kada ciklus zadovoljenja potreba nije završen, napetost raste, a gomilaju se frustracija i nezadovoljstvo.

Program se temelji na principima gestalt psihoterapijskog rada.

Moguće su grupne i individualne radionice.

Trajanje: 3 mjeseca

Iblerov trg 9
10000 Zagreb

2 x mjesečno po 1,5 h – cijena 400,00 kn mjesečno

3 x mjesečno po 1,5 h – cijena 500 kn mjesečno

Voditeljica: Anja Melcher

Novi ciklus radionica: „Razvoj otpornosti u suočavanju sa svakodnevnim izazovima“

U kontekstu svakodnevnih izazova s kojima se danas svi suočavamo ono što često vidimo su posljedice poput: stresa, različitih psihosomatskih ili autoimunih bolesti, nedostatak motivacije u obavljanju posla, nezadovoljstvo odnosima, ...
Više...