Odnos klijenta i psihoterapeuta

Prema istraživanjima, za uspješnu terapiju presudan je kvalitetan odnos između terapeuta i klijenta, a motiviranost klijenta za promjenu i njegovo aktivno sudjelovanje u zajedničkim, terapijskim, dogovorenim ciljevima, također jedan je od bitnih faktora. Uspjeh ovisi o tome koliko je klijent spreman dosljedno raditi na sebi i primjenjivati naučeno jer terapija zahtjeva odgovornost i aktivnost klijenta.

Psihoterapeut podržava klijenta na njegovom putu te mu razgovorom i različitim tehnikama pomaže suoči se s vlastitim problemima te pronaći odgovore i načine njihova razrješavanja. Ravnopravan i partnerski odnos terapeuta i klijenta je presudan za uspješnost terapije. Pri čemu svaki od njih snosi vlastitu odgovornost. Klijent poznaje sebe, a terapeut je stručnjak na svom profesionalnom polju. Uključenost u terapiju s educiranim i nepristranim terapeutom daje stručnu, vanjsku i objektivnu perspektivu koju je teško dobiti od bliskih ljudi.

Cijena jednog individualnog
psihoterapijskog tretmana iznosi 250,00 kn. 

Novi ciklus radionica: „Razvoj otpornosti u suočavanju sa svakodnevnim izazovima“

U kontekstu svakodnevnih izazova s kojima se danas svi suočavamo ono što često vidimo su posljedice poput: stresa, različitih psihosomatskih ili autoimunih bolesti, nedostatak motivacije u obavljanju posla, nezadovoljstvo odnosima, ...
Više...

Prijava na newsletter

* obvezna polja