Savjetovanje i psihoterapija

Najčešći oblici individualnog savjetovanja jesu: psihoterapija i savjetovanje. Koji je oblik podrške klijentu potreban, određujemo putem individualnog-inicijalnog razgovora, s obzirom na prirodu problema i/ili simptoma s kojim klijent dolazi.

Psihoterapija i savjetovanje jesu znanstvene profesije kojima je za cilj osnažiti klijenta i podržati ga na njegovom putu osobnog rasta. Psihoterapeut i savjetovatelj pomažu klijentu kroz razgovor i različite tehnike da se suoči s vlastitim problemom i pronađe adekvatne odgovore i načine njihova rješavanja, a sve u svrhu bolje funkcionalnosti, osobne cjelovitosti i osjećaja zadovoljstva i dobrobiti.

Stručnu podršku i rad s klijentima provode educirani stručnjaci iz područja psihoterapijskog i savjetovateljskog rada, koji prolaze složenu, višegodišnju edukaciju, nakon završenog fakulteta. Oni poštuju etički kodeks i članovi su neke od profesionalnih organizacija koje superviziraju njihov rad.

Razlika između psihoterapije i savjetovanja

Savjetodavni proces obično traje kraće i orijentiran je na rješavanje problema, dok je psihoterapija uglavnom dugotrajnija i usmjerena na rješavanje uzroka nefunkcionalnog ponašanja ili mišljenja u smjeru postizanja dubljih promjena.

Cijena jednog individualnog
psihoterapijskog tretmana iznosi 250,00 kn. 

Vrijeme je za redizajn ljubavnih odnosa

Uslijed smo razdoblja u kojemu ljubavni odnosi doživljavaju promjene. Potonje konstatiraju i brojni sociolozi komentirajući sve veći broj prekinutih brakova. Razloge, naravno, ne valja tražiti samo u pojedincu. Brojkama doprinose ...
Više...

Prijava na newsletter

* obvezna polja