Kako izgleda terapija?

Za početak je potrebno telefonski se najaviti i dogovoriti susret.

Seansa traje 50 minuta.

Koji oblik podrške je klijentu potreban, određujemo putem individualnog-inicijalnog razgovora, s obzirom na prirodu problema i/ili simptoma s kojim klijent dolazi. Najčešći oblici individualnog savjetovanja jesu: psihoterapija ili savjetovanje.

Klijent se na početku upoznaje s pravilima i uvjetima rada te principima terapijskog pravca.

Prvih nekoliko seansi (3-5) služi za upoznavanje.

Nakon njih se donosi odluka o nastavku terapije. Terapeut upoznat s problemima klijenta, procjenjuje da li mu može pomoći svojim kompeticijama ili ocjenjuje da bi klijentu odgovarao neki drugačiji pristup. Klijent upoznat sa stilom rada terapeuta, odlučuje da li mu odgovara terapeut kao profesionalna osoba i njegov stil rada.

Potom slijedi faza postavljanja ciljeva te plana i programa rada. Njih definiraju zajedno klijent i terapeut, sukladno problemima i potrebama klijenta.

Terapeut nudi različite tehnike, načine i mogućnosti rada koje nikada klijenta ne prisiljavaju na nikakvu akciju koja mu ne odgovara. Klijent preuzima odgovornost za svoje izbore.
Odnos terapeuta i klijenta je ravnopravan. Ravnopravan odnos podrazumijeva otvorenu i slobodnu komunikacija i učenje o preuzimanju odgovornosti za sebe.

Terapeut je odgovoran za svoju profesionalnu kompetentnost te na podržavajući način, u sigurnom i povjerljivom ambijentu podržava klijenta i razvija u njemu osjećaj razumijevanja, prihvaćenosti i povjerenja, što je temelj terapijskog procesa.

Nužno je da je klijent motiviran za rad na sebi i provođenje aktivnosti. Uspjeh dobrim dijelom ovisi i o tom faktoru.

Psihoterapija donosi pozitivnu promjenu, no, može biti praćena prolaznim neugodnim osjećajima tuge, ljutnje, frustracije, usamljenosti, bespomoćnosti, zbunjenosti i sl., jer se radi o procesu/ima suočavanja sa samim sobom.

Cijena jednog individualnog
psihoterapijskog tretmana iznosi 250,00 kn. 

Novi ciklus radionica: „Razvoj otpornosti u suočavanju sa svakodnevnim izazovima“

U kontekstu svakodnevnih izazova s kojima se danas svi suočavamo ono što često vidimo su posljedice poput: stresa, različitih psihosomatskih ili autoimunih bolesti, nedostatak motivacije u obavljanju posla, nezadovoljstvo odnosima, ...
Više...

Vrijeme je za redizajn ljubavnih odnosa

Uslijed smo razdoblja u kojemu ljubavni odnosi doživljavaju promjene. Potonje konstatiraju i brojni sociolozi komentirajući sve veći broj prekinutih brakova. Razloge, naravno, ne valja tražiti samo u pojedincu. Brojkama doprinose ...
Više...

Prijava na newsletter

* obvezna polja