Grupe za osobni razvoj

Duboke i trajne promjene mogu se dogoditi samo ako se svjesno posvetimo promjeni i uzmemo vrijeme za promišljanje o sebi i svojem životu. Sudjelovanje i rad u grupi za osobni rast i razvoj pruža nam tu mogućost. Grupa simbolički predstavlja mikrokozmos vanjskog svijeta, zato je rad u grupama jako moćan i transformativan način osobnog rasta i razvoja.

Grupni rad temeljit će se na načelima i teorijskim postavkama gestalt psihoterapije, koja naglasak stavlja na vlastito iskustvo, čime su promjene koje se događaju u ovom psihoterapijskom procesu aktualne i primjenjive u svakodnevnom životu i problematici s kojom se susrećemo.

Iza svake riječi, govora tijela ili riječi stoji osoba, dijelom kao svaka druga, a dijelom neponovljiva i jedinstvena u svojoj individualnosti. Radom u grupi osvještavamo vlastite potencijale, različitosti i način kako se nosimo s njima. U životu usvajamo različita znanja, od tehničkih, preko ekonomskih i prirodnih, znanstvenih saznanja, međutim većinom ostajemo uskraćeni za saznanja vezana uz ljudske odnose i to postaju stepenice o koje se spotičemo pri svom osobnom i profesionalnom usponu. Grupnim radom dolazimo do vrijednih saznanja o vlastitom psihološkom funkcioniranju u životu i njegovom utjecaju na naš život.

U poslovnim i osobnim kontaktima (partner, djeca, prijatelji) koristimo obrasce ponašanja iz obitelji. Kako se nešto radi, reagira, osjeća ili ne osjeća, voli ili doživljava kao nevoljen, daje i prima pažnja, uvažava ili prima različitost, naučeni su obrasci koje nosimo svuda sa sobom. Oni određuju naša očekivanja od drugih. Njih procesom odgoja prenosimo svojoj djeci i dalje. Oni su ti koji čine da se osjećamo loše, oni nas uvode u stanje „psihološke nemoći" kada nastaje disfunkcija u našem ponašanju, mišljenju, osjećajima. Zato je bitno osvijestiti ih.

Tijekom odrastanja mi težimo samoostvarenju i razvijamo se, rastemo kao ličnost, sve dok nas neki neugodni događaj ili nesvjesna roditeljska poruka (dio njihovog obrasca ponašanja) ne zaustavi.

Grupni terapijski rad oslobađa zapetljane potencijale. Uči nas kako da postanemo svjesni modela i naučenih obrazaca koji čine da se osjećamo loše, uči nas kako da ih zamijenimo novim, pogodnijim za daljnji rast i razvoj naše ličnosti.

Tako da se psihoterapijski rad blisko povezuje s umjetnošću življenja. Čovjek spontano stremi samoaktualizaciji. On ima pravo da sebi omogući radost umjesto patnje i uživanje na svom životnom putu. Cilj ovog iskustveno-psihoedukativnog terapijskog rada će vam omogućiti da sagledate sebe i druge iz drugog kuta te otvorite nove mogućnosti u životu.

Napomene vezane uz grupni rad:

Grupa će zajedno proći 12 iskustvenih radionica.

Zbog planiranih aktivnosti broj članova je ograničen i može se kretati od 5 do 10.

Grupa neće biti otvorena za prijem novih članova bez zajedničke odluke svih članova grupe.

Cijena sudjelovanja u grupi za osobni rast i razvoj je 400 kuna mjesečno (PDV uključen u cijenu). Nakon što se prijavite da ste zainteresirani za sudjelovanje, održat ćemo s vama kratki inicijalni individualni razgovor tijekom kojega ćete imati priliku postaviti sva dodatna pitanja vezano uz rad grupe.

Grupna psihoterapija, kao i svaki drugi oblik rada na sebi, zahtjeva kontinuiranost na dvotjednoj osnovi, tijekom duljeg vremenskog perioda.

__empty__

Trajanje: 6 mjeseci
2 x mjesečno po 2h

 

Lokacija: Iblerov trg 9
10000 Zagreb

cijena: 400 kn/mj.

Voditeljica: Anja Melcher

Novi ciklus radionica: „Razvoj otpornosti u suočavanju sa svakodnevnim izazovima“

U kontekstu svakodnevnih izazova s kojima se danas svi suočavamo ono što često vidimo su posljedice poput: stresa, različitih psihosomatskih ili autoimunih bolesti, nedostatak motivacije u obavljanju posla, nezadovoljstvo odnosima, ...
Više...

Vrijeme je za redizajn ljubavnih odnosa

Uslijed smo razdoblja u kojemu ljubavni odnosi doživljavaju promjene. Potonje konstatiraju i brojni sociolozi komentirajući sve veći broj prekinutih brakova. Razloge, naravno, ne valja tražiti samo u pojedincu. Brojkama doprinose ...
Više...

Prijava na newsletter

* obvezna polja