Naš tim

Anja Melcher

Rođena sam 1978. u Mostaru. Oduvijek me zanimala priroda ljudskih odnosa, ljudskih odabira i ponašanja.

Nakon obrazovanja na Sveučilištu u Zagrebu i stečenog zvanja profesorice sociologije i kroatologije, upisala sam studij Gestalt psihoterapije. Taj je studij u potpunosti promijenio moj pogled na život i vlastite mogućnosti. Diplomirana sam gestalt psihoterapeutkinja.

Rast, razvoj i ostvarivanje vlastitih potencijala teme su koje me nadahnjuju i pokreću, profesionalno i privatno.

Budući da se rađamo s nevjerojatnom gorljivošću i sposobnošću učenja, važno je da tijekom života održimo živom tu motivaciju. Najbolji način da to ostvarimo jest da pronađemo tko stvarno jesmo, što volimo i u čemu smo dobri.

To su teme u koje vjerujem i koje me inspiriraju u radu. Sve navedeno me i potaklo da pokrenem Cjelovitost, mjesto na kojemu odraslima, djeci i mladima pomažemo osvijestiti njihove snage i potencijale, kao i blokade koje ih sputavaju.

U radu koristim principe Gestalt psihoterapije. To je moćan egzistencijalno/eksperimentalni oblik terapije koji naglašava osobnu odgovornost, fokusirajući se na kontakt i svjesnost u sada i ovdje. Kroz ovakav pristup rada pojedinac postaje svjestan vlastitih blokada što ga čini slobodnim za nove izbore i nove oblike ponašanja, prvo u sigurnim uvjetima terapijskog odnosa, a zatim i u vanjskom svijetu.

Programi rada su različiti i uvijek prilagođeni individualnim potrebama korisnika. Bilo da je riječ o usvajanju vještina, tehnika, različitih metoda učenja ili psihoterapijskom radu, uvijek mi je važno upoznati živu osobu i doista je čuti. Tek tada program mogu prilagoditi njenim stvarnim potrebama.

Želja mi je bila ponuditi pojedincima cjelovit pristup rastu i razvoju na jednom mjestu i tako je nastala Cjelovitost, mjesto gdje možete biti to što jeste, gdje će vas čuti i stručno pristupiti vašem problemu na cjelovit način.

Barbara Tomašić

Rođena sam u Zagrebu 1986. godine.

Diplomirala sam psihologiju na Sveučilištu u Zagrebu, a nakon studija sam radila u Klinici za psihijatriju Vrapče.

Istovremeno sam otvorila udrugu Creatus in, gdje je primarni fokus rada bio na poticanju djece i adolescenata u socioemocionalnom razvoju kroz individualni i grupni rad te savjetovanje roditelja.

Radno iskustvo nastavljam kao stručni suradnik psiholog u dječjem vrtiću,
gdje sam usmjerena u velikoj mjeri na pružanje podrške te savjetovanje roditelja i odgojitelja (kroz individualna savjetovanja, predavanja, radionice
za osobni rast i razvoj), kao i na psihološku razvojnu procjenu i individualni terapijski rad s djecom po potrebi.

Savjetovanje i psihoterapijski rad s adolescentima i odraslima radim posljednjih deset godina u Centru Cjelovitost i Savjetovalištu Žiraha.

Neizostavan koterapeut u mom psihoterapijskom radu je Grga -smiješan, drag i podržavajuć pas.

Edukacije: Četverogodišnja edukacija iz gestalt psihoterapije (Gestalt Psychotherapy
Training Institute Malta), Uvodna edukacija iz grupne psihoanalitičke psihoterapije (teorijski dio i vlastita grupna psihoterapija), Edukacija iz dječje gestalt psihoterapije
(„Basic gestalt play therapy workshop”), Edukacija Asocijativne karte u savjetodavnom radu, Edukacija Razvojna procjena djece dobi 0-6 godina, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

Član sam: Hrvatske psihološke komore, Društva Gestalt i Integrativnih psihoterapeuta Hrvatske,
European Associaton for Gestalt Therapy (EAGT)

 

Ana Šimić

Rođena sam 1978. godine u Mostaru, a u Zagreb sam se doselila u jesen 1995., gdje sam ostala živjeti do danas. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala sam socijalni rad. Nakon par godina iskustva u praksi odlučujem se dalje profesionalno razvijati i tako upisujem Gestalt psihoterapiju na IGW Institutu, što mi je jedna od dražih odluka kako za osobni rast i razvoj, tako i profesionalno za kvalitetniji rad sa ljudima.

U godinama do sada usavršavam se u području savjetovanja, psihoterapije i psihosocijalnog rada, najviše s ciljem što kreativnijeg i individualnijeg pristupa u radu.

Imam dugogodišnje iskustvo u području grupnog i individualnog savjetodavnog rada s djecom, mladima, studentima i obiteljima te u osmišljavanju i provođenju brojnih edukacija i radionica iz područja psihosocijalnog rada. Još kao studentica 2000. godine počela sam volontirati na Hrabrom telefonu u ulozi savjetovateljice i voditeljice grupnog rada s djecom, potom koordinatorice i supervizorice studentima volonterima te kao član edukacijskog tima. Zatim sam radila različite poslove u struci od kojih bi izdvojila rad u Poliklinici za zaštitu djece Grada Zagreba kao član multidisciplinarnog tima, rad u savjetovalištima „Snaga obitelji“ i studenstskom savjetovalištu „Nisi sam“ kao voditelj savjetovališta i savjetovatelj, u Forumu za slobodu odgoja, gdje sam se uz rad educirala za medijatora te tako postala provoditelj medijacije odnosno izmiritelj i trenerica medijacije.

Ima još dosta toga i ne znam što bih prije izdvojila kao posebno iskustvo na svom profesionalnom putovanju. Međutim, gestalt pristup u radu s ljudima je nešto što se prožima kroz sve što sam radila i što danas radim, pa je tako i okosnica u mom savjetodavnom i psihoterapijskom radu.

Uz profesionalni put svakako bih istaknula ono što mi je dosta važno, a to su hobiji kojih imam jaaako puno od planinarenja i općenito boravka i šetnji u prirodi, putovanja, tjelesne aktivnosti poput pilatesa, druženja, do slušanja gramofonskih ploča i općenito glazbe, čitanja knjiga, gledanja filmova i još puuuuno toga lijepog čega ima u obilju oko nas :-)).

5 NAČINA kako pomoći djetetu suočenom sa strahom ili anksioznošću

Kao roditelj, često se susrećete sa situacijama u kojima vam dijete govori da se ne osjeća dobro. Većinom su to situacije u kojima govori da ga boli trbuh i da ...
Više...

SAVJETI JESPERA JUULA: Temeljne greške u roditeljstvu i kako ih izbjeći

„Temeljna pogreška koju roditelji čine pretpostavka je da djeca nisu kompletne osobe zbog čega ih gledaju više kao potencijalna, nego li kao stvarna bića“, tvrdi Jesper Juul, svjetski poznati obiteljski ...
Više...

Adolescenti su pod većim pritiskom nego prije – ovako im možemo pomoći

Ispiti, društveni mediji, opsesija tijelom – adolescenti se nalaze pod većim pritiskom nego prije. Zato je nužno razmišljati o načinima na koje im možemo pomoći. Na adolescente se obično gleda ...
Više...

Motivacija i učenje

Problem u motivaciji tijekom učenja je vrlo čest i ne predstavlja nešto neobično. Međutim često se optužujemo jer ne učimo ili ne ostvarujemo dobre rezultate, a puno bi bolje bilo ...
Više...

Kako pomoći tinejdžerima da prevladaju destruktivne obrasce ponašanja

U svome se psihoterapijskom radu susrećem s mnogim tinejdžerima. Veći broj klijenata mlađih od 18 godina upućuje na to da se i na našim prostorima počela mijenjati slika psihoterapije kao ...
Više...

Prijava na newsletter

* obvezna polja