Programi kognitivnog razvoja

Specifičnosti programa

Prema rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja o učenju, formirani su programi koji će vašem školarcu dati sve alate za uspjeh u školi.

Više nego ikada prije u povijesti znamo kako funkcionira naš mozak. Najnovija saznanja neuroznanosti o radu mozga uvelike su pridonijela i načinu kako učimo.

Tradicionalni školski sustav  sporo inkorporira novija znanja o učenju. Stoga postoji potreba da se takva znanja i tehnike učenja usvoje kroz dodatno osmišljene programe.

Programi  našeg centra nastali su kao rezultat višegodišnje primjene takve vrste  znanja u radu s djecom, mladim i odraslim.

Programi se temelje na najučinkovitijim metodama poučavanja.

Svatko od nas uči na svoj način, stoga je poučavanje bitno prilagoditi svakom učeniku posebno. To znači prepoznati učenikov dominantni kanal primanja informacija, stvaranja predodžbi i obrade podataka te sukladno tome individualizirati pristup i cjelokupan nastavni proces.

Ako upoznamo dijete i shvatimo način na koji on procesuira informacije, možemo i učenje približiti njegovom senzibilitetu i potrebama te time izgraditi samopouzdanog pojedinca.

Kako radimo?

Na početku treninga napravimo detaljnu dijagnostiku učenja djeteta, kako bismo saznali na kojim aspektima je potrebno raditi. Osvještavamo koje su djetetove jake i slabe strane, prepoznajemo dominantni/e stil/ove primanja informacija te sukladno tome prilagođavamo različite metode i tehnike učenja. Tek kada program poučavanja i usvajanja novih tehnika učenja, prilagodimo na takav način, možemo kod djeteta očekivati pozitivnu promjenu u učenju. Tim učenje postaje kreativan proces u kome uživaju i rastu.

Cilj nam je da u radu s nama, svaki mali čovjek osvijesti svoje jake strane i nauči kako učiti.

Naš centar nudi nekoliko različitih programa i pristupa učenju.

5 NAČINA kako pomoći djetetu suočenom sa strahom ili anksioznošću

Kao roditelj, često se susrećete sa situacijama u kojima vam dijete govori da se ne osjeća dobro. Većinom su to situacije u kojima govori da ga boli trbuh i da ...
Više...

SAVJETI JESPERA JUULA: Temeljne greške u roditeljstvu i kako ih izbjeći

„Temeljna pogreška koju roditelji čine pretpostavka je da djeca nisu kompletne osobe zbog čega ih gledaju više kao potencijalna, nego li kao stvarna bića“, tvrdi Jesper Juul, svjetski poznati obiteljski ...
Više...

Prijava na newsletter

* obvezna polja